Denne artikel kræver normalt Børsen Pro-abonnement. I sommeren 2019 er der dog
fri adgang, så interesserede har mulighed for at se, hvad Børsen Pro handler om.


Fyret Nets-chef anker nederlag om aktiestrid for 21,5 mio. kr.

Betaling

Ralitsa Møller Tidligere Nets-chef Ralitsa Møller havde trukket Nets i retten i strid om en bonus, hun mente at være berettiget til. Arkivfoto: Peter-Emil Witt

Den tidligere chef for finanserne i Nets, Ralitsa Møller, fortsætter slagsmålet med sin tidligere arbejdsgiver om aktier til et tocifret millionbeløb. 

Fredag afsagde Retten i Glostrup dom i sagen, hvor hun havde stævnet Nets med krav om 21,5 mio. kr. i erstatning, efter at hun i november 2015 blev fyret og fik frataget sine medarbejderaktier til en lavere værdi end det, de kort tid efter viste sig at være værd. 

Her tabte Ralitsa Møller sagen med et brag og blev pålagt at betale sagsomkostninger på 404.500 kr. Dermed er dommen på linje med den tilkendegivelse fra retten, parterne modtog allerede i slutningen af maj. 

Dengang sagde Ralitsa Møllers advokat Michael Møller Nielsen fra Lund Elmer Sandager, at dommen ville blive anket til landsretten, hvis byrettens dom havde samme udfald som tilkendegivelsen. 
 
"Der er ikke noget i dommen, der ændrer på noget i forhold til tilkendegivelsen, så derfor står vores beslutning om at anke fortsat ved magt," siger Michael Møller Nielsen efter domsafsigelsen.

Indgik forlig

To måneder efter fyringen indgik Ralitsa Møller med bistand fra sin advokat et forlig med Nets om vilkårene for sin fratrædelse. 

Her fik hun 2,4 mio. kr. samt 639.000 for de ejerandele i Nets, hun havde købt for 237.000 kr., der blandt andet stammede fra en diskretionær bonus fra Nets øremærket til 60-70 nøglemedarbejderes investering i medarbejderprogrammet.

På det tidspunkt havde Nets' ejere, kapitalfondene Bain Capital og Advent International, dog allerede holdt indledende møder med investeringsrådgivere for at se på muligheden for en exit herunder en børsnotering. 

Og da ejerne siden besluttede sig for at børsnotere Nets, steg værdien af Nets og dermed også medarbejderdelene så meget, at Ralitsa Møller ikke mener, fratrædelsesaftalen var rimelig. 

Ralitsa Møller kæmper for at blive stillet, som om hun aldrig var blevet fyret, så hendes ejerandele ville have kastet 21,5 mio. kr. af sig til hende, da Nets blev børsnoteret i september 2016.

Fasttømret princip

I byretten mente dommeren dog ikke, at det frivillige forlig skulle tilsidesættes som urimeligt for Ralitsa Møller. 

"Allerede fordi der er indgået en aftale, der fuldt og endeligt afgør parternes mellemværende også for så vidt angår udnyttelsen af optionen til tilbagekøb af kapitalandelene, vil Nets Denmark A/S herefter være at frifinde for Rmoll ApS' betalingspåstand," fremgår det af dommen, som Børsen har fået aktindsigt i.

Men Ralitsa Møllers advokat mener, retten har afsagt en dom, der strider imod et fasttømret princip om, at man ikke uden fuld kompensation kan tvinges til at afstå sine ejerandele i forbindelse med en fratrædelse, man selv er uden grund i.

"Byrettens tilkendegivelse er således en fravigelse af ufravigelig ret på en måde, vi mener strider mod retsstillingen i Danmark," oplyste han i juni til Børsen.

Desuden vil den tidligere Net-chef have en højere retsinstans til at se på, om Nets har tilbageholdt oplysninger om de mulige børsplaner og værdien af selskabet, da man indgik fratrædelsesaftalen. 

"Disse oplysninger kom først frem i retten mere end tre år efter, at vi efterspurgte dem. Derfor vurderer vi også, at der er behov for at få landsrettens vurdering af, om Nets i en forhandling om et væsentligt økonomisk og juridisk anliggende uden konsekvenser kan afgive urigtige oplysninger og tilbageholde oplysninger, som dengang var væsentlige for Ralitsa Møllers vurdering af sin position," skrev han i en kommentar.

Tavshed om ankesag

Hos Nets ønskede man før dagens domsafsigelse ikke at kommentere meldingerne fra Ralitsa Møllers advokat eller udsigten til, at selskabets adm. direktør Bo Nilsson og repræsentanter for kapitalfondsejerne skal igennem endnu en retssag i slagsmålet om incitamentsprogrammet.

"Vi er tilfredse med, at byretten i deres skriftlige tilkendegivelse har givet os fuldt medhold. Vi afventer nu den endelige dom, som modparten har bedt om, men forventer, at den vil være helt i tråd med tilkendegivelsen fra retten," oplyste pressechef i Nets Søren Winge i en mailkommentar.

Efter dommen i dag lyder meldingen fra pressechefen sådan: 

"Vi er tilfredse med, at byretten i dagens dom giver os fuldt medhold og også tilkender os sagsomkostninger. Men derudover har vi ikke mere at tilføje til dommen. Såfremt modparten måtte vælge at anke, så tager vi stilling til det, når vi modtager anken".Forsiden lige nu

EU-rapport afslører fortsat spekulation i udbytteskat

Aktier for enorme milliardbeløb ser stadig ud til at blive lånt ud hvert forår som led i manøvrer, der skal give investorer mulighed for refusion af udbytteskat.Og selvom ...

Kapitalforvaltning  · 

Storbanker får klø på børsmarkedet

Banker  · 

Nykredit opjusterer forventninger med op til 750 mio. kr.

Nykredit oplyser, at man opjusterer forventningerne til resultatet før skat for hele 2019 til mellem 7,25 og 7,75 mia. kr.Ved præsentationen af års ...

Realkredit  · 

Analytikere bekymret for handelsindtægterne i Danske Bank

Banker  · 

Bank of America rammer over forventning - bedste kvartal nogensinde

Banker  · 

Handelsbanken lukker ned i Polen. Flere lukninger kan være på vej

Banker  · 

Jyske Bank indberettede langt flere mistænkelige transaktioner i første halvår

Banker  · 

Fire år efter skandale: Svindelsikker udbyttelov er stadig ikke fremsat

Politik  · 

Børsen mener: Stort behov for grøn økonomisk model

Økonomi  · 

Danske boligejere har fået nye lån for over 123 milliarder

Realkredit  · 

Credit Suisse sænker kursmål på Danske Bank dagen før regnskabspræsentation

Banker  · 

Handelsbanken sænker kursmål på Sydbank og fastholder salgsanbefaling

Banker  · 

Handelsbanken sænker kursmål på Jyske Bank-aktien

Banker  · 

Handelsbankens indtægter reddet af gebyrer og handel

Banker  · 

Handelsbankens danske butiks overskud falder efter vigende indtægter

Banker  · 

Swedbanks andet kvartal: Bedre end ventet resultat og ændret udbyttepolitik

Banker  · 

Forskere opfatter udmelding om negative indlånsrenter som en prøveballon

Banker  · 

Amerikansk bank stiger og slår akkurat analytikernes estimater

Banker  · 

Jyske Bank: Solidt amerikansk detailsalg sænker muligheden for stor rentesænkning

Økonomi  · 

Goldman Sachs: Højere indtægter bevægede sig ikke med ned til bunden

Banker  · 

Analytikere: Danske Bank skal tage første skridt og kræve betaling fra private for at have penge stående i banken

Banker  · 

JPMorgan nedjusterer forventning for nettorenter og falder

Banker  · 

Tilsynet tvinger sparekasse til flere nedskrivninger og højere solvensbehov

Banker  · 

Vidner i udbytteskattesag: Ingen tog ansvar

Banker  · 

Danske Bank reducerer kursmål på Jyske Bank-aktien

Banker  · 

Danske Commodities-stifter: "I bund og grund spurgte jeg mig selv, om jeg ville sælge, uanset hvilken pris jeg fik. Det ville jeg"

Kapitalforvaltning  · 

Medie: Swedbank forbundet med kemisk krigsførelse i Syrien

Banker  · 

Danske Bank hyrer nye compliancechefer

Banker  · 

Realkredit Danmark får ny bestyrelsesformand efter direktørfyring

Realkredit  · 

Bankernes førstemand: Investorerne søger længere ud af risikokurven

Kapitalforvaltning  ·