Denne artikel kræver normalt Børsen Pro-abonnement. I sommeren 2019 er der dog
fri adgang, så interesserede har mulighed for at se, hvad Børsen Pro handler om.


Genmabs milliardnotering i USA ventes klar midt i næste uge

Kapitalforvaltning

Genmab går en travl uge i møde, da det danske biotekselskabs amerikanske partner Johnson & Johnson tirsdag rapporterer udviklingen i andet kvartal, herunder salget af kræftmidlet Darzalex. Dagen efter kan selskabet være klar med en pris på de op mod 32 mio. aktier (ADS), der er til salg i USA. Det kan sende op mod 3,6 mia. kr. i Genmabs pengekasse.

Salget af Darzalex ventes ifølge den amerikanske investeringsbank at være på 695 mio. dollar i andet kvartal, svarende til en vækst på 11 pct. fra første kvartal.

"På det nuværende aktiekursniveau mener vi, at Darzalex' succes i eksisterende knoglemarvskræftindikationer er indregnet. Da vi venter, at salgstallet for andet kvartal er tæt på konsensus, regner vi ikke med, at kvartalstallene fra Johnson & Johnson vil have væsentlig effekt på Genmab-aktien," skriver J.P. Morgan i en kommentar.

Banken vurderer dog, at Genmab kan være klar med en opjustering, da valutakursen for amerikanske dollar i gennemsnit har været på 6,61 kr. i første halvår, og selskabet har baseret sin prognose for salget i hele 2019 på en dollarkurs på 6,00 kr. Det vil heller ikke rykke voldsomt i aktiekursen, da analytikerne allerede har bagt det ind i deres 2019-estimater.

Børsnotering på skinner

Tidligere i denne uge fortalte selskabet, at det går videre med den planlagte børsnotering i USA, og i løbet af næste uge vil give en indikation af prisen på de aktier, der skal sælges i USA. 

Kilder antyder, at onsdag, dagen efter Johnson & Johnson-regnskabet, bliver dagen, hvor det offentliggøres. Selskabet har ikke selv bekræftet.

"Bestyrelsen har endnu ikke endeligt besluttet at fuldende aktieudbuddet og om det vil foretage børsnoteringen." Sådan forholdt selskabets ledelse sig i en meddelelse tirsdag.

Ifølge den schweiziske storbank UBS giver en amerikansk børsnotering Genmab bedre adgang til den amerikanske investorbase, hvilket er vigtigt for selskabets evne til at lave partnerskaber for lægemiddelkandidater i fremtiden.

"Genmab er ikke et selskabet med et cash burn-problem, og selv om en kapitaludvidelse kan accelerere ambitionerne om at bringe produkter på markedet på egen hånd, så vil partnerskaber med andre selskaber, store som små, sandsynligvis være en væsentlig del af Genmabs planer," skriver Laura Sutcliffe fra UBS i en kommentar.

Rejser op mod 3,8 mia. kr.

Genmab går efter at hente 500-579 mio. dollar (3,3-3,8 mia. kr.), før omkostninger, og er blevet lidt klarere i spyttet om hvad pengene skal bruges til.

Der afsættes 100 mio. dollar til udviklingen af kræftmidlet Tisotumab Vedotin frem mod kommercialisering samt opbygning af den kommercielle infrastruktur, der bliver nødvendig ved en godkendelse af lægemidlet. 

Omtrent 275 mio. dollar afsættes til forskning i nye lægemidler, for at videreudvikle eksisterende og nye teknologiplatforme samt finansiere udviklingen af den tidlige pipeline af lægemiddelkandidater.

"Vi har til hensigt at bruge det resterende nettoprovenu på at maksimere relationer med partnere, at øge vores strategiske fleksibilitet for potentielt at fastholde væsentligt ejerskab og værdi af udvalgte produkter og produktkandidater samt til generelle forretningsformål," skriver Genmab i børsprospektet.

Kan få 3,6 mia. kr. i kassen

Genmab udbyder 27,8 mio. ADS'er, som hver svarer til en tiendedel af en aktie noteret i Nasdaq København. Hvis efterspørgslen er høj, kan bankerne bag noteringen købe yderligere 4,17 mio. ADS'er. Det vil med den i børsprospektet forudsatte kurs på 18,11 dollar pr. ADS give et provenu til Genmab, efter at der er betalt omkostninger til banker og børser og myndigheder, på 3,1-3,6 mia. kr.

Det kan dog blive endnu større, hvis efterspørgslen er massiv, og Genmab vælger at udstede endnu flere aktier i USA, hvilket børsprospektet åbner en mulighed for. 

"En forøgelse på 10 pct. i antallet af ADS'er vil forøge nettoprovenuet fra udbuddet, efter fratrækning af omkostninger, med 47,6 mio. dollar (315,1 mio. kr.), forudsat at udbudsprisen er den samme," skriver Genmab. 

Det kan også blive mindre, hvis Genmab vælger at begrænse udbuddet af aktier i USA.


Forsiden lige nu

EU-rapport afslører fortsat spekulation i udbytteskat

Aktier for enorme milliardbeløb ser stadig ud til at blive lånt ud hvert forår som led i manøvrer, der skal give investorer mulighed for refusion af udbytteskat.Og selvom ...

Kapitalforvaltning  · 

Storbanker får klø på børsmarkedet

Banker  · 

Nykredit opjusterer forventninger med op til 750 mio. kr.

Nykredit oplyser, at man opjusterer forventningerne til resultatet før skat for hele 2019 til mellem 7,25 og 7,75 mia. kr.Ved præsentationen af års ...

Realkredit  · 

Analytikere bekymret for handelsindtægterne i Danske Bank

Banker  · 

Bank of America rammer over forventning - bedste kvartal nogensinde

Banker  · 

Handelsbanken lukker ned i Polen. Flere lukninger kan være på vej

Banker  · 

Jyske Bank indberettede langt flere mistænkelige transaktioner i første halvår

Banker  · 

Fire år efter skandale: Svindelsikker udbyttelov er stadig ikke fremsat

Politik  · 

Børsen mener: Stort behov for grøn økonomisk model

Økonomi  · 

Danske boligejere har fået nye lån for over 123 milliarder

Realkredit  · 

Credit Suisse sænker kursmål på Danske Bank dagen før regnskabspræsentation

Banker  · 

Handelsbanken sænker kursmål på Sydbank og fastholder salgsanbefaling

Banker  · 

Handelsbanken sænker kursmål på Jyske Bank-aktien

Banker  · 

Handelsbankens indtægter reddet af gebyrer og handel

Banker  · 

Handelsbankens danske butiks overskud falder efter vigende indtægter

Banker  · 

Swedbanks andet kvartal: Bedre end ventet resultat og ændret udbyttepolitik

Banker  · 

Forskere opfatter udmelding om negative indlånsrenter som en prøveballon

Banker  · 

Amerikansk bank stiger og slår akkurat analytikernes estimater

Banker  · 

Jyske Bank: Solidt amerikansk detailsalg sænker muligheden for stor rentesænkning

Økonomi  · 

Goldman Sachs: Højere indtægter bevægede sig ikke med ned til bunden

Banker  · 

Analytikere: Danske Bank skal tage første skridt og kræve betaling fra private for at have penge stående i banken

Banker  · 

JPMorgan nedjusterer forventning for nettorenter og falder

Banker  · 

Tilsynet tvinger sparekasse til flere nedskrivninger og højere solvensbehov

Banker  · 

Vidner i udbytteskattesag: Ingen tog ansvar

Banker  · 

Danske Bank reducerer kursmål på Jyske Bank-aktien

Banker  · 

Danske Commodities-stifter: "I bund og grund spurgte jeg mig selv, om jeg ville sælge, uanset hvilken pris jeg fik. Det ville jeg"

Kapitalforvaltning  · 

Medie: Swedbank forbundet med kemisk krigsførelse i Syrien

Banker  · 

Danske Bank hyrer nye compliancechefer

Banker  · 

Realkredit Danmark får ny bestyrelsesformand efter direktørfyring

Realkredit  · 

Bankernes førstemand: Investorerne søger længere ud af risikokurven

Kapitalforvaltning  ·